vad är en topplockspackning?

vad är en topplockspackning?

Den moderna förbränningsmotorn är en märklig anordning på många sätt. Det är bokstavligen motorn i vårt mobila samhälle, vilket varor till marknaden och människor dit de måste. Trots att de är mycket tillförlitliga, det finns fortfarande underhåll frågor som uppstår med motorer. En av de komponenter som ibland kommer att misslyckas är topplockspackning

Vad är en chef?

Motorn har två huvudsakliga komponenter som hus majoriteten av rörliga delar. Cylinderblocket innehåller kolvar, vevaxel och tillhörande delar. "Huvudet" innehåller ventiler, vipparmar och fjädrar och ibland kamaxel, som aktiverar ventilerna via lyftare. Den topplockspackning tätningar ytorna mellan huvudet och blocket.

Packningen funktion

topplockspackning inte bara sälar motorn för att förhindra att vätska läcker utanför motorn, men även sälar motorn internt, separera cylindrar som innehåller bränsle och olja från "vattenmanteln" genom vilken kylvätska cirkulerar. Ett fel i antingen den interna eller den externa är en dålig sak, det är oftast ett tecken på ett problem är allvarligare än det packningen själv

tecken på misslyckande

En misslyckad eller "blåst" topplockspackning kan fastställas. på flera sätt. Om det misslyckas vid den yttre kanten, läckage av kylvätska och /eller olja kommer att uppmärksammas. Det blir också en stickande lukt som läckande vätskor kommer i kontakt med varm motor. Ett internt fel kommer att leda till förorening av oljan med kylvätska, vilket märks på kontroll av oljenivån med mätstickan. I extrema fall kan kylvätska sändas ut genom avgasröret. Komprimerad luft som blåses in i tändstift hålen kan leda till bubblor i kylaren eller på oljestickan.

Orsakerna till misslyckandet

En topplockspackning kan misslyckas av många anledningar. Ålderdom är oftast det minst sannolika. Generellt är ett mer allvarligt problem förekommer, om topplockspackning misslyckas. Felaktig tändinställning kan orsaka detonering eller platser som kommer att leda till fel i packningen. Många moderna motorer har huvuden och motorblock består av olika material, vanligtvis aluminium respektive stål. Varpning av huvudet över tiden kan nypa packningen, vilket kan göra att läcka.

Göra det själv?

Byta ut en trasig topplockspackning är vanligtvis inte ett jobb för casual gör-det-självare. Ett modernt bil kommer att ha många komponenter i vägen för att ta bort huvudet, och specialiserade verktyg krävs för att installera packningen och huvud. Huvudet bultar måste noggrant åtdragas, ventil och tändning måste vara exakt återställas. Fel i någon av dessa kan leda till extrem skada och skada för mekaniker. Om din topplockspackning blåses, ta den till garaget.


Relaterade artiklar


Varför är min bil läcker kylarvätska?
chevy astro van nödvändigt underhållsarbete
Vad händer när du kör med låg transmissionsolja?
toyota corolla bromsunderhåll
hur man rent vatten fläckar på bilrutor
hur man byter en Nissan 240SX topplockspackning
hur man i detalj din bil för mindre pengar
Hur ofta ska du ersätta vätska servostyrning?
hur en effekt KUGGSTÅNG verk
hur man får bättre gas körsträcka