hur du tar bort bildelar att nå bränslefiltret

hur du tar bort bildelar att nå bränslefiltret

Det finns några saker du måste göra innan du ändrar bränslefiltret. I dagens tider, bilar sprutas bränslet. Om din bil har bränsleinsprutning, kommer du att ha någonstans från 32 till 60 pounds per kvadrattum (psi) tryck i bränsleledningarna
1.
Generellt finns det inga delar att ta bort att byta ut bränslefiltret. Bränslefiltret är i allmänhet ligger under bilen. Det kan vara mot bakdelen av bilen eller mitten av bilen. Det kan vara på vänster eller höger. Det enklaste sättet att finna det är att följa bränsleledningar från bränsletanken till filtret. Om du inte ser bränslefiltret under bilen, måste du leta efter den i närheten av brandväggen i motorrummet.
2.
När du har hittat bränslefiltret och du har konstaterat att du har rätt bränslefiltret, måste du se till att du har rätt verktyg för att ta bort bränslefiltret. De flesta bränslefilter har lås på dem som kräver ett speciellt verktyg (en bränslefilter koppla) för att få dem. De finns i olika storlekar. Se till att du har rätt storlek innan du börjar.
3.
Du bör nu vet att du har rätt filter och rätt verktyg för att göra jobbet. Du måste släppa bränsle pressue i bränsleledningen. Det finns tre sätt att göra detta, beroende på din bil. Leta efter en Schrader ventil på bränsleledningen i motorrummet. Ta av korken, och med hjälp av en skruvmejsel, tryck försiktigt Schrader i. Att göra detta bensin kommer att spraya överallt. Det rekommenderas att du har en trasa redo att fånga några av spray. Om din bil inte har en Schrader ventil, kan du lossa en mutter på en av bränsleledningar. Återigen, på grund av trycket i bränsleledningar, kommer du att få besprutas med gas. Ha en trasa redo att fånga några av de spray. The tredje sätt kan vara det enklaste sättet eller det svåraste sättet. Det skulle vara att koppla ur bränslepumpen från strömkällan. Om du har en tillgång bränslepumpen under baksätet, detta är den metod du bör använda. Koppla bort kablarna som går till bränslepumpen. Var noga med att inte röra dem till varandra eller jordar dem ut genom att trycka både metall. När bränslet pumpen är bortkopplad, vrid runt motorn några gånger.
4.
När du släpper pressre i bränsleledningar, är du nu redo att ändra ditt bränslefilter. Placera en "catch hink" under bränslefiltret. När du tar bort filtret, kommer det att vara full av gas. Använda koppla, bort filtret. Sätt på det nya filtret och se till att flöde går i rätt riktning. Leta efter pilen på filtret-pilen skall peka mot fronten på bilen
5. .
Anslut slangar, vilket gör att du har en bra anslutning. Om du häktas din bränslepump, krok det igen (se till att nyckeln är avstängd innan du gör det!) För att spara lite slitage på din startmotor, prima bränsleledningar genom att vrida nyckeln i två sekunder och stänger av den i 5 sekunder. Upprepa tre gånger.

Tips och varningar


Var
 • försiktig när du släpper trycket från bränsleledningarna att bränslet inte spray i ansiktet.
 • inte återanvända trasor du använde för att fånga bränsle. Kassera dem. Att sätta dem i tvättmaskin och torktumlare kan orsaka brand.
 • Om du kopplar av bränslepumpen att släppa ut trycket, se till att nyckeln är avstängd innan du kopplar bort och ansluta på nytt.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter tillbehör fläkten på 2000 tdi vw golf
  Hur man säljer en bildelar ( bil - för -delar )
  hur man byter olja i bilen
  hur man kan öka bränsleekonomi
  hur man gör pengar på att sälja bildelar från bilen
  hur man byter en Cheva S-10 (2002) termostat
  hur du kontrollerar ditt transmissionsolja nivå på fordon med automatisk växellåda
  hur man sparar på kostnader bilunderhåll
  hur man tar hand om din bil lackering
  hur du tar bort bildelar att nå bränslefiltret