hur man kan förbättra Lexus RX 300 gas körsträcka

hur man kan förbättra Lexus RX 300 gas körsträcka

Lexus RX 300 är en liten lyx-SUV med alla hjul och en kraftfull sexcylindrig motor. På grund av sin mindre storlek RX 300 är nära toppen av sin klass när det gäller bränsleekonomi. Men precis som alla andra fordon, det finns saker du själv kan göra för att se till att du får maximal miles per gallon från din Lexus

Du behöver:.
Bra körvanor
. Däck tryckmätare.
Lexus RX 300 instruktionsboken.
Lexus certifierad service center.


1.
Undvik hård acceleration. Lexus RX300 har en kraftfull 6-cylindrig motor och ger bra acceleration för en liten SUV. Kommer dock att köra på ett alltför aggressivt sätt att minska bränsleförbrukningen avsevärt.
2.
Drive hastighetsgränsen. Lexus är känt för att göra smidig ridning fordon med utmärkt exteriör brusreducering. På grund av detta finns det väldigt lite känsla av hastighet och det är lätt att överskrida hastighetsgränsen. Med ökad hastighet kommer ökad bränsleförbrukning. För att få maximal miles per gallon, överväga att använda farthållaren när det är möjligt.
3.
Kontrollera att däcken på din RX 300 är ordentligt pumpade. Rådgör med din bruksanvisning för de rekommenderade lufttrycket och kontrollera dina däck med ett däck tryckmätare gång per månad. Körning på under luftfyllda däck har beräknas minska bränsleekonomin med så mycket som 10 procent. Dessutom, körning med en under luftfyllt däck (s) kan töja AWD-systemet och att ytterligare minska gas körsträcka.
4.
Har din Lexus RX 300 service med rekommenderade intervall för din körförhållanden . Konsultera din handbok för underhåll schema och följa den noga. Hålla sig till tillverkaren rekommenderat serviceintervall kommer att hålla din Lexus i bästa skick och se till att motorn går effektivt och därigenom öka gas körsträcka.
5.
Inte medför en massa onödiga objekt. Eftersom RX 300 erbjuder betydande lagringskapacitet, kan du frestas att bära runt en hel del punkter. Den sammanlagda vikten av överskott väskor, bagage och andra föremål kan lägga upp, släppa ut onödig belastning på motorn och minska bränsleekonomi.

tips och varningar


 • få bra gas körsträcka är en multi del process som innebär att vara samvetsgrann i många områden, däribland fordon vård och körstil.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter o2 sensorn i en Mercury Grand Marquis
  hur du installerar din oljefilter
  hur man blöda bilens bromsar
  hur man byter olja på en bil med över 200.000 miles
  hur man lyfta upp en bil med en domkraft
  hur man torka fuktiga platser läder bil
  Vad är definitionen av solenoid?
  hur man byter bränslefiltret i en Saturn S-serien bil
  hur man rengör krom hubcaps
  hur du ändrar luftfiltret på en åringar quad 4