2WD till 4WD ford konvertering

2WD till 4WD ford konvertering

Ford lastbilar och skåpbilar är kända för sin mångsidighet, off-road förmåga och på köregenskaper, men en aspekt av Fords gör-det-är alla modellprogram ofta förbises. Ford har alltid haft en mycket modulbaserad metod för att modellera diversifiering, det är inte ovanligt att chassi och drivlina komponenter från olika modeller och fordonstyper att passera överföringar till andra i samma intervall, vilket är vad som gör utsikterna till en 4WD omvandling för 2WD chassi sådana . en frestande förslag

Parts

Oavsett om du tar den "köper det som byggsats" eller "skroten krypa" tillvägagångssätt, du kommer att behöva samma grundläggande delar . I allmänhet vill du sticka med lastbilar eller skåpbilar i samma modellprogram som ditt eget, F350 delar lastbil fro E350 skåpbilar, delar F250 för E250 skåpbilar, etc.

i ingen speciell ordning, du behöver: Komplett framaxel församling med redskap för att matcha dig existerande bakaxel, låsning nav, 4x4 rotorer broms /styrning linkages. springs /radie armar, överföring puckel platta, främre och bakre drivaxlar, tallrikar överföringen slira, 4x4 hastighetsmätare kabel /transmission tailshaft /utgående axel och överföringen. Omvandlingen ska köra dig mellan $ 2. 000 och $ 4. 000, beroende på ditt chassi och delar val.

Och överföring mål

Det finns två vägar att gå för när man väljer en överföring och överföringen. Du kan använda anpassa ditt lager växellåda för användning med en 4x4 överföringen, men inköp och installation av en fabrik byggdes 4x4 drivlinan är oftast enklare, billigare och skapar mindre möjlighet för misstag uppstår. I den tid det skulle ta tid att du tar bort församlingen utgående axel från en givare tranny och installera den i din nuvarande, kan du redan har haft en ny tranny installerat och i drift.

Beslut Construction

Hela ändring kretsar kring din nya överföringen, så det borde vara det första installerad. Flytta därifrån till den fjädring bak, sedan främre hjulupphängningen. Den främre hjulupphängningen är där de flesta av dina tillverkning arbetet kommer att ske, F350 och 250-modeller kommer att kräva fullständig borttagning av allt som rör sig, så var beredd på några fackla tid. De flesta F350 ägare tycker att det är lättare att byta hela fronten klippet, men det är upp till individen.

Ändringar

fyrhjulsdrift systemet kommer att lägga lite vikt, omkring 350 pounds, faktiskt. Lägg till att ökad tyngd rotationshastigheten dra och trögheten i ett 4WD axel och överföring fall, och du tittar på en allvarlig nedgång i prestanda utan ytterligare ändringar.

Tänk lite motorns arbete. Eftermarknaden avgas-och insugningssystem är en självklarhet, men du kanske vill tänka på att åka lite längre med högre kompression kolvar och en uppsättning rubriker. Anser att dessa ändringar obligatorisk om du kör en mindre motorer 302 (5. 0L) motorn. När det gäller drivlinan går, skulle en högre stall momentomvandlare vara en god idé, och numeriskt högre utväxling kommer att gå en lång väg mot att återställa beståndet acceleration om du använder stora däcken.Relaterade artiklar


hur man återställer ett larm kvicksilver bergsbestigare
hur du lägger till en AUX-ingång på en bilstereo
hur du anpassar en Honda Accord
Hur konvertera en bil att brinna HHO
hur du anger 2001 Mitsubishi Eclipse radiokod
hur man airbrush en mustang
2WD till 4WD ford konvertering
hur du tar bort fabriken navigering från en Toyota 4runner
beskriver anslutning projektor strålkastare på en Honda Civic
hur du tar bort en radio från en 2007 Chrysler Sebring