om dokument som behövs för att sälja en bil

om dokument som behövs för att sälja en bil

Många konsumenter föredrar att köpa sina bilar via privata försäljningar i vilka en bilägares förbinder sig att sälja sitt fordon till en annan . Genom privata försäljningen , är en köpare kunna förhandla fram ett rimligt pris , medan en säljare kan skärmen sina köpare och stänga affären under hans villkor . Lika lätt som det kanske låter , men det finns många dokument att både köpare och säljare måste vara medvetna om när det gäller att sälja en bil till en privatperson

avdelning

När du och köparen har strukna ut uppgifter om försäljning , måste du överföra äganderätten till köparen . Du måste ge henne de handlingar som hon behöver för att ansöka om en titel överföring via din statens Institutionen för motorfordon . Vissa stater kräver också att du lämnar in bilens chassinummer (VIN ) , vägmätare inspelning och ett kvitto på bilens försäljning .

form av anbudsförfaranden

Att vara en privat säljare , har du rätt att välja vilka former av betalning du kommer eller inte kommer att acceptera från en köpare . Engagemang i en allt-kontant försäljning är den minst riskabla för en säljare , men vissa potentiella köpare inte kan ha medel till hands , beroende på ditt försäljningspris. Postväxlar är också populära alternativ . Personliga kontroller är inte normalt rekommenderas om du inte är extremt bekväm och säker i köparens ekonomiska situation.

fordonets prestanda Dokument

Varje stat har olika krav när det gäller att upprätthålla , registrering och försäljning av ett fordon . Allt pappersarbete, bland annat tidigare utvärderingar av prestanda och underhåll och reparationer underklänningar, bör vändas till fordonets nya ägare . Det kan även inbegripa de senaste smog certifiering och olja dokument förändring .

Registrering

De flesta stater kräver att köparen registrera fordon som används i hans namn inom 10 dagar efter det slutliga försäljningspriset . Detta gäller för alla som köper eller får ett fordon från en annan person , inklusive familjemedlemmar eller vänner . Om försäljningen innebär en out-of-state köpare , som köparen måste registrera fordonet i sitt namn i hans tillstånd på bosättning inom 20 dagar från det slutliga försäljningspriset . I de flesta stater DMV automatiskt skickar köparen en ny registrering felsägning när han ansöker om en titel överföring .

Kvitto och registreringsskyltar

Se till att båda registreringsskyltar anbringats på fordonet innan slutföra försäljningen , eftersom den nya ägaren kommer att behöva placera sin registrering klistermärken på bilen när den har registrerats i hans namn. Du kommer också vill ge ett kvitto till köparen som innehåller året , märke, modell och färg på bilen , tillsammans med säljaren fullständiga namn och köparens fullständiga namn. Slutligen , se till att priset är betalningssätt och eventuella särskilda villkor i samband med försäljningen antecknas på kvittot. Det är bäst att använda säljarens anteckningsblock som innehåller tre olikfärgade kopior , som kommer att möjliggöra ett original kvitto, säljarens kvitto och köparens kvitto .


Relaterade artiklar


hur att sälja en bil snabbt
hur att sälja en bil som metallskrot
tips för att sälja en bil privat
hur att sälja en bil på nätet
hur att sälja en bil snabbt
Så lägger en annons för att sälja en bil på nätet
hur att sälja en bil snabbt för topp dollar
Så lägger en annons för att sälja en bil på nätet
hur du ställer in ett konkurrenskraftigt pris att sälja en bil
hur att sälja en bil på nätet