tips för att sälja en bil privat

tips för att sälja en bil privat

Folk säljer bilar av många skäl . Säljer en bil privat kan vara frustrerande , men för många är det det bästa alternativet. Din bil kommer att sälja för mer pengar till en privat part än det kommer som en handel -in till en återförsäljare

Förberedelser

Beställ en Carfax rapport som detaljer bilens historia för den nya köparen . En typisk rapport kostar bara $ 30, men investeringen är värt det. Det kan betyda att få hundratals dollar mer för din bil.
Research statens lagar . Vissa stater har så kallade " citron lagar " som gäller för försäljning av begagnade bilar . Om bilens motor dör en vecka efter du säljer den, kan köparen ha rätt att kräva en återbetalning .
Ta hand om små problem . Byt olja , byt utbrända glödlampor , rengör insidan och utsidan . Överväga att ändra luftfiltret och har en TuneUp gjort . Beroende på bilens värde , kan dessa saker kraftigt höja beloppet någon är villig att betala för bilen .

Reklam

Annonsera i den lokala tidningen . Också annonsera i regionala bilförsäljningen häften som distribueras på bensinstationer och bildelar butiker i ditt område .
Post gratis listning på Craigslist . Du behöver inte ta med ditt telefonnummer . Köpare får en generisk e-postadress och e-post vidarebefordras till dig .
Lista bilen på en online auktion webbplats som eBay .

salu

Kontrollera att du har titeln för din bil och vara redo att underteckna den över till den nya köparen . Om du inte hittar den , köpa en ny titel genom DMV . Det är bäst att göra det innan notering bilen , dock .
Gör klart innan pengar utbyten händer hur du förväntar dig att betala . En certifierad check eller kontanter är de bästa alternativen . Aldrig utom en personlig check från någon du inte känner till eller kan du hamna utan pengar-och ingen bil
lämna över alla kopior av nycklar , någon avlägsen förrätter eller fjärrkontroller lås .
Skapa ett köpebrev . Du kan klotter något ned på en papperslapp , men det är bättre att skriva ett ut . Sajter som DMV. org erbjuder köpebrevet formulär för varje stat (se Resurser för länk till köpebrevet former ) .Relaterade artiklar


hur att sälja en bil snabbt för topp dollar
hur att sälja en bil snabbt
Så lägger en annons för att sälja en bil på nätet
hur du ställer in ett konkurrenskraftigt pris att sälja en bil
hur att sälja en bil snabbt
hur att sälja en bil på nätet
hur att sälja en bil till en återförsäljare
om dokument som behövs för att sälja en bil
hur att sälja en bil som metallskrot
hur att sälja en bil till någon