hur man skriver ett avtal om att sälja en bil

hur man skriver ett avtal om att sälja en bil

Sälja din egen bil kan vara enkelt och lönsamt , men det är också kräver vissa pappersarbete som skall fyllas . Detta inkluderar ett kontrakt med information om det fordon som sålts och alla inblandade parter. Du måste ha specifika detaljer för att skriva ett kontrakt , men detta kan alla vara lätt erhållas
1 .
Hitta din statens avtalsvillkoren. Varje stat har olika lagar som gäller för försäljning av fordon . Du måste följa lagarna i den stat du säljer din bil i att göra det en rättshandling . Det kan finnas särskilda behov former eller en viss detalj . Använd länken i resurser för att hitta vilka former din stat mandat . När du kommer till webbplatsen , klicka på staten och läs föreskrifter angående att sälja en bil . Hitta vad relevanta former kan krävas för din stad .
2 .
Skapa eller skriva ut kontraktet . En form konsekvent som krävs av de flesta stater är kontraktet. Det kan erkännas som ett "meddelande om försäljning " eller " Bill of Sale . " Detta kan vara handskriven på en bit ner på papper eller . Det finns några förutsatt webbplatser som har fria former erbjuds . Ladda ner och skriva ut några exemplar av det eller kopiera texten på papper för hand .
3 .
Få uppgifter att fylla i de uppgifter som behövs . När du har formuläret måste du lämna information om fordonet . Detta kommer att omfatta år , märke och modell av det . Du behöver också VIN ( chassinumret ) , försäljningspriset och mätarställningen . Du kan ytterligare lägga till andra detaljer som färg , fel eller garantier ( " som det är " . . . ) , registrerings-eller registreringsnummer , motornummer och andra uppgifter som krävs av staten .
4 .
Fyll i köparen och säljaren delar av kontraktet . Du måste ha fullständiga namn och gatuadress båda parter inblandade i försäljningen . Du ska skriva och lämna utrymme för en signatur för varje part . Om avtalet är mer än en sida , måste du varje part tecken och datum båda sidorna av den . När vittnen eller notarie stämplar behövs , se till att du har gett utrymme för dem . Fyll i all information om avtalet , ge en kopia till köparen , och hålla en för din egen bokföring .

tips och varningar


 • har alltid två kopior av det undertecknade avtalet , ett för köparen och en för säljaren. Om du har tillgång till en kopieringsmaskin kan du göra en kopia efter det har undertecknats i stället för de två kopiorna .
 • hemsida DMV. org är inte förknippat med någon stat Institutionen för motorfordon byrå . Det är ett privatägt webbsida med information .


 • Relaterade artiklar


  råd om att sälja en bil privat
  hur att sälja en bil som metallskrot
  hur att sälja en bil på nätet
  hur att sälja en bil snabbt
  hur du ställer in ett konkurrenskraftigt pris att sälja en bil
  om att sälja en bil
  det bästa sättet att sälja en bil
  hur att sälja en bil på nätet
  hur att sälja en bil snabbt för topp dollar
  Om att sälja en bil online gratis