varför du behöver en panträtt UTSÄTTNING att sälja en bil

varför du behöver en panträtt UTSÄTTNING att sälja en bil

Vad är en Auto Lien

En automatisk kvarstad är ett juridiskt dokument som verifierar kvarstad innehavare fordran på fordonet. En lien krävs när du finansiera ditt bilköp eftersom lånehandlingar inte garanterar långivaren någon rätt till fordonet . Snarare de bara låntagaren att betala tillbaka pengarna . Kvarstaden dokument säkrar bilen som säkerhet för lånet .

Varför Lein utgåvan är viktigt

När du har betalat för bilen fullt ut, släpper banken Kvarstaden genom att underteckna en lien release . En lien release är en enkel handling som identifierar kvarstad innehavare , låntagaren , fordonet , och det exakta lånebeloppet . Den innehåller även ett uttalande om att kvarstad innehavare släpper alla anspråk på bilen . Kvarstaden frigivning är undertecknad av både kvarstad innehavare och låntagare , och det är sedan attesteras .

Vad händer när en Lien är inte släppt

Lagar varierar från land till land . Generellt om en bil köps med en enastående kvarstad , kvarstaden innehavarens rättigheter ersätta köparens rättigheter . Detta innebär att kvarstad innehavare lagligt kan återta bilen utan att kompensera köparen . Köparens enda utväg är att begära ersättning från säljaren och rättsliga åtgärder mot säljaren . Kunniga bilköpare vet att det inte legitima skäl föreligger för en säljare som inte erbjuder en lien övergång till en bil med en enastående kvarstad på skiva .

Om ingen Lien på bilen

När ett fordon ägs gratis och tydligt , det finns inget behov av en panträtt release . Men du bör förvänta potentiell köpare är att vara skeptisk . En bil köparen vill undersöka rosa slip för indikering av en kvarstad innehavare . För att vara bättre garanteras , kan köparen använda en spårning tjänsten för att få en komplett historik över bilen titeln . Bilen Köparen betalar vanligen för detta, men köparen får förhandla för dig att betala för titeln sökningen . För att skydda dina pengar , inte betalar för bilen historia up front . Istället , ta kostnaden av försäljningspriset på bilen .

sälja din bil med en automatisk Lien

Du kan sälja din bil , även om det har panträtt . Först måste du ordna för långivaren att få sina pengar och släpp kvarstad . Detta är en rutin process för automatisk långivare . En långivande bank vanligtvis rekommendera fordonet köparen möta dig vid banken . Köparen betalar banken direkt. Om du är skyldig mer än försäljning beloppet betalar du banken mellanskillnaden. Om köparen betalar mer än vad du är skyldig , får du skillnaden . När du och bankens representant underteckna lien release och det är attesterad , är fordonet titel klart, och det kan överföras till köparen .


Relaterade artiklar


hur att sälja en bil som metallskrot
hur att sälja en bil snabbt i Oregon
hur privat sälja en bil
hur att sälja en bil snabbt i Wisconsin
Om att sälja en bil online gratis
hur att sälja en bil till någon
hur att sälja en bil snabbt för topp dollar
hur att sälja en bil snabbt
råd om att sälja en bil privat
hur att sälja en bil snabbt