hur du justerar timing i en Cheva corvette

hur du justerar timing i en Cheva corvette

Justera tiden på en äldre Chevy Corvette med en distribuerad tändning är ett enklare projekt än många bilar. Justera tiden i en Cheva Corvette kräver speciella verktyg och en bekväm kunskap om motor mekanik. Den höga prestanda karaktären av en Chevy Corvette-motor gör timing underhåll ett krav. En professionell måste anpassa en Cheva Corvette med en drivlina styrmodul eller PCM
1.
Starta Chevy Corvette-motorn och låt den nå normal arbetstemperatur. Stäng av alla tillbehör som exempelvis radio, ljus eller klimatkontroll. Stäng av motorn och ställa in nödbromsen.
2.
Leta veven trissan längst ner på motorblocket och rengör från smuts eller skräp som krävs för att exponera tidpunkten märkena på remskiva. Ta bort nummer ett tändningskabeln på framsidan förarsidan av motorn.
3.
Anslut tidpunkten ljus till bilbatteriet och sedan till nummer ett tändningskabeln. Starta bilen och målet tidpunkten ljuset direkt på veven märket remskiva tidsramar för Camaro.
4.
anpassa tidpunkten genom att lossa distributör håll klämma bultar och vrida på distributören något. Fortsätt justera tills veven trissa tidpunkten markera matcher mittlinjen om tidsplanen ljuset.
5.
Dra åt distributör håll klämma bultar och kontrollera tidpunkten. Stäng av bilmotorn och ta bort timing ljus. Anslut nummer ett tändningskabeln.

Tips och varningar


 • Att misslyckas med att justera tändningen på en Cheva Corvette ordentligt orsakar alltför mycket slitage eller permanent skada.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter oljefilter på en 2007 kia Sedona
  hur man byter bakre signalljus i en Ford Mustang
  hur man byter bakre signalljus i en Dodge Caravan
  hur man byter startmotor relä i en Lincoln Navigator
  hur man byter en dragstång slutar toyota tundra
  Felsökning tändsystemet i en Chrysler Town & Country
  Felsökning tändsystemet i en Ford F-serie
  hur du ersätter din relä blinkers i en Dodge intrepid
  hur man bygger en biltvätt
  hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en dodge ram