hur man inspektera drivlinan i en Cheva Silverado

hur man inspektera drivlinan i en Cheva Silverado

Den Chevy Silverado är känd för sina starka drivlinan, vilket gör lastbil en bra arbetshäst och en mjuk gång för en stor lastbil. Du kan hålla drivlinan i bästa skick genom att utföra regelbunden inspektion på tvåhjulsdrivna delar av drivlinan genom att följa stegen nedan
1.
Utför drivlinan inspektion var 12 månader eller 15. 000 miles för att bibehålla den fyraåriga, 50. 000-mil drivlinan garanti som följer med Chevy Silverado. Drivlinan garantin täcker motorns inre delar.
2.
Provkör din Chevy Silverado, lyssna noga för ovanliga ljud som klickande eller clunking när du kryssar med låg hastighet , ett klickande ljud när du slår eller clunks när du runt ett hörn. Alla dessa ljud kan tyda på problem med drivlinan.
3.
Låt lastbilen varm till normal arbetstemperatur genom att köra ca 10 minuter. Då, park, men lämna det igång och pop huven. Kontrollera transmissionsolja nivå med lastbilen kör och sedan stänga av det för att kontrollera oljan. Båda har metall pinnar som du drar ut och du hittar både mätsticka på Silverado i mitten av motorblocket på passagerarsidan.
4.
Torka av mätsticka med ett gammalt trasa, sätt tillbaka dem i sina respektive hål och dra dem tillbaka ut att ta en behandling. Mäta nivån av vätska i behållaren. Lägg till fler om något faller under hela märket.
5.
Kontrollera lastbilens drivlinan visuellt. Roll under lastbil på en ranka och leta efter eventuella tecken på brott eller slitage på axlar som ansluter till drivaxeln till hjulen. Detta inkluderar fram-och bakaxel, halfshafts och CV leder.
6.
Leta efter läckage av vätskor från sälar eller leder. Var uppmärksam för torr röta eller sprickor i något av hårdplast som utgör boot täcka axlarna.
7.
Dra ut och kontrollera alla klämmor och slangar kommer ut ur luft-och oljefilter och från motorn. Garantin täcker inte dessa delar och den kan skapa större problem, om de ska få lov att bryta.

Tips och varningar


 • Ta i din Chevy Silverado för periodisk obehindrat utbyte av din axel vätska. Du måste behålla den främre skillnaderna, bakre differentialer och överföring fall (endast utrustade på fyra hjul och fyrhjulsdrift lastbilar kör). Det är en svår, rörig jobb och en bäst avgörs av en mekaniker i en affär.


 • Relaterade artiklar


  hur till check oljeförbrukning
  hur man tvättar bilen olja från en bil
  råd om att sälja en bil privat
  hur man gör det mesta av din gas körsträcka
  Felsökning tändsystemet i en Toyota Tacoma
  hur du justerar timing i en Nissan Sentra
  hur man byter skivbromsar fram i en Nissan Altima
  hur man byter bakre signalljus i en Hyundai Sonata
  hur man byter en dragstång slutar Chrysler Sebring
  hur man byter Värmeslangarna i en Nissan Sentra