2005 Dodge Magnum : bränsleekonomi

2005 Dodge Magnum : bränsleekonomi

I 2005 års Dodge Magnum kommer är två uppställningar : 2WD och AWD . Därifrån variationer i motor och växellåda finns tillgängliga, inklusive 4-eller 5 -växlad växellåda, 6 eller 8 cylindrar , och motoralternativ mellan 2,7 och 5. 7L . Medan bränsleekonomi kan variera mellan modeller och konfigurationer , är det i allmänhet ganska konsekvent . Dessutom kan sedan bränsleekonomi variera beroende på fordonets ålder , kör beteenden och vanor , är de värden som tillverkaren anses vara en allmän riktlinje och inte fordonsspecifik .

2WD Dodge Magnum

2005 Dodge Magnum 2WD -modellen har tre konfigurationer , som alla har en genomsnittlig EPA mellan 18 och 21 mpg , med 5. 7L , 5 hastighet konfiguration är den minst effektiva och 2. 7l, 4-växlad konfiguration är den mest effektiva . Vid resor i staden, 2WD -modellen genomsnitt mellan 15 och 18 mpg medan den ökar till mellan 23 och 26 mpg på landsväg . Vid en årlig förbrukning på mellan 16 och 19 fat olja per år , kostar bilen någonstans från $ 3,40 till $ 3,97 att köra 25 miles per april 2010.

AWD Dodge Magnum

Det finns två olika AWD-modeller tillgängliga för 2005 Dodge Magnum med den åtskillnad som motorn : 3. 5L en 6-cylindrig motor jämfört med en 5. 7L , 8-cylindrig motor . Båda modellerna har en genomsnittlig EPA på 18 mpg med en rating på 15 mpg i staden och 22 mpg på landsväg . Vid en årlig förbrukning på 19 fat olja per år , kostar bilen ca $ 3. 97 att köra 25 miles per april 2010.

Bränsle Ekonomi

För att ge en kostnadsberäkning för varje fordon på drivmedel ekonomi beräkningar används . Beräkningen utgår från att 45 procent av en individs körning sker på motorvägen och att den genomsnittliga bränslepriset är $ 2,86 per gallon och med april 2010. Det förutsätter även att en enskild påfyllnad bensintanken när den är cirka 10 procent full . Med hjälp av dessa antaganden , som bygger på genomsnittlig förare beteenden kan man beräkna inte bara kostnaden för att driva 25 miles men också årliga bränslekostnader och kostnader för att fylla upp en gastank .

Carbon Footprint

Förutom bränsleekonomi och kostnadsberäkningar , utvärderar US Department of Transportation även fordonets koldioxidutsläpp. Detta värde åtgärder klimatpåverkan genom att undersöka genomsnittliga avgassystemet koldioxidutsläpp. I 2005 års Dodge Magnum fick en poäng klimatpåverkan mellan 8,9 och 10,4 . Detta sammanfaller med ungefär mittpunkten på 3,5 till 16,2 skala .

luftföroreningar Betyg

Genom att mäta en specifik uppsättning av avgasutsläpp och utvärdera innehåll, U. S. Department of Transportation har också möjligheten att tilldela en poäng luftföroreningar för varje fordon . Varje fordon utvärderas för följande föroreningar : kolhaltiga ämnen ( t. ex. NMOG , NMHC och THC-typer ) oxider av kväve , partiklar , kolmonoxid och formaldehyd . Fordonet är då brytskåra på en 0 till 10 skala ( 0 är det värsta och 10 bäst) . Alla 2005 Dodge Magnum -modeller ( både 2WD och AWD ) har en poäng luftföroreningar av 3 .

Louisiana Car Yellowpage

Abbeville     Abita Springs     Acme    
Addis     Aimwell     Akers    
Albany     Alexandria     Ama    
Amelia     Amite     Amite City    
Anacoco     Angie     Angola    
Arabi     Arcadia     Archibald    


Relaterade artiklar


hur du ökar din gas körsträcka - gratis
hur man kan utvidga gas körsträcka
effekterna av etanol på auto motor
Hur fungerar en hybrid fungerar bil motor ?
etanol som ett alternativ fordonsbränsle
hur man köper bensin på den bästa tiden
ford focus gas tips
hur man använder " klara " vid bensinpumpar
hur man kan förbättra gas körsträcka och bränsleförbrukning
hur man turbocharge en bil