Hur kan etanol vara ett alternativ fossila bränslen ?

Hur kan etanol vara ett alternativ fossila bränslen ?

Förespråkare av alternativa energikällor rörelsen anser att etanol kan revolutionera den amerikanska bränsleekonomi genom att hålla tillbaka landets beroende av utländsk olja . Emellertid kommer produktionen av etanol från växter , såsom majs och vete , som utgör huvuddelen av världsmarknaden för livsmedel . Etanol är ett alternativ till fossila bränslen, men kan också hotar att destabilisera den globala tillgången på livsmedelsgrödor

Identification

Etanol är inte ett fossilt bränsle som naturgas och råolja . Det är ett alternativ bränsle som framställts av växter som innehåller grundläggande socker . De sockerarter som jästs och destillerats till koldioxid och alkohol . Etanol är också en förnybar energikälla eftersom det kommer från majs, korn och vete stjälkar , som kan skördas och sedan återplanteras .

Bränsletyper

Flex Fuel Bilar ( FFVS ) har motorer som körs på en blandning av 15 procent bensin och 85 procent etanol . Detta bränsle blandning brukar kallas E85 . Denna etanol blandning brinner renare och saknar den giftiga lukten av bensin . Ett alternativt bränsle hemsida , bortom de fossila bränslena , rapporterar att mer än 6 miljoner FFVS är på väg idag , även bilar från Ford och GM . Även om det fortfarande en begränsad mängd etanol tankstationer för FFVS så är antalet ökar stadigt runt om i landet . E10 är en annan vanlig flex bränsle och innehåller 90 procent bensin och 10 procent etanol . De flesta bensinstationer i dag erbjuda en E10 blandning . Alla blyfri gas motorer kan köras på E10 bränsle och inga speciella ändringar krävs . Den amerikanska koalitionen för Etanol även forskar om högre etanolblandningar , SHK som E20 och E30 för att ytterligare öka etanol bränsleekonomi .

ekonomiska fördelar

Etanol är en ekonomisk fördel för den amerikanska ekonomin , från råvara till odlare fabriken processorer . Under 2005 passerade president George W. Bush en elräkning som radikalt ökade landets produktion av etanol . En viktig orsak till detta nya lagförslaget var att skapa nya arbetstillfällen och stimulera den amerikanska ekonomin. Den amerikanska koalitionen för etanol ( ACE ) förespråkar den förre presidenten : s ökning i anläggningar etanolframställning , med hänvisning till att nästan 700 långsiktiga arbetstillfällen kommer att skapas i områden nära dessa anläggningar för etanolproduktion . Enligt ACE , kan etanol även öka det lokala och statliga skatteintäkterna med $ 1. 200. 000 per år .

miljövinster

Etanol har en miljö- kant om traditionella fossila bränslen . Etanol tillverkas av växter och organiskt avfall och betraktas därför som en förnybar energikälla . Eftersom etanol är ett biobränsle är CO2- utsläppen minskat avsevärt . En jämförande studie utförd av universitetet i Nebraska-Lincoln fann att etanol reducerar utsläppen av växthusgaser med cirka 50 procent . Etanol innehåller också 35 procent syre och minskar giftiga avgaser kemikalier som bensen och koloxid . De förnybara bränslen Association rapporterade att under 2008 var att minska utsläppen av växthusgaser med etanol motsvarar att ta bort mer än 2,1 miljoner bilar av vägen .

energioberoende

Den amerikanska koalitionen för Etanol rapporter om att två tredjedelar av U. S. råolja importeras från andra länder , vilket skapar ett beroende av utländsk olja källor . Etanol , däremot , är en amerikansk -made bränsle och dess produktion går i spetsen för den amerikanska jordbruket . Inhemskt bränsle kan avsevärt kompensera landets handelsunderskott på råolja . I själva verket bedömer Energy Information Administration att 6 miljarder liter per år av etanol skulle kunna sänka bensin importen med mer än en tredjedel .

Oregon Car Yellowpage

Adair Village     Adams     Adel    
Adrian     Agness     Alameda    
Albany     Albina     Allegany    
Aloha     Alsea     Altamont    
Alvadore     Amity     Antelope    
Arch Cape     Arleta     Arlington  


Relaterade artiklar


hur man pumpa gas
vad är väte teknik?
information om vätgasbilar
hur man hittar billiga priser på naturgas
hur man förhindrar att sätta bensin bränsle för dieselbilar
Kostnaden för vätgas vs gas
hur man vet bilens exakta gas körsträcka
dieselbränsle egenskaper
hur påverkar alkohol bilmotorer ?
hur man odlar biodiesel bränsle