biodiesel använder

biodiesel använder

Biodiesel är ett alternativ till diesel som är gjord av naturliga oljor . Dessa inkluderar växtoljor , som raps , bomullsfrö och oljor sojabönor , animaliska fetter, såsom fläsk ister och utsmält fett nötkött , och använd matolja , som gult fett . Enligt Energy Information Administration är biodiesel en förnybar energikälla och är mindre skadlig för miljön jämfört med oljebaserad diesel . Men att producera den är betydligt dyrare , och dess kommersiella användning ( t. ex. i motorer , värmepannor och som rengöringsmedel ) är begränsad.

Motorer

En del maskiner drivs med diesel förbränningsmotorer , som använda en komprimering eld att tända bränsle . Dessa inkluderar bilar, lastbilar , traktorer och tåg . Enligt Energy Information Administration , strömförsörjning dieselmotorer med biodiesel har sina fördelar och sina nackdelar . En fördel är i minskningen av luftföroreningar. Enligt MKB innehåller biodiesel cirka 10 procent syre , som hjälper bränsleförbrukningen mer fullständigt jämfört med traditionell diesel . Detta leder till mindre utsläpp av partiklar , koloxid och kolväten . Men en nackdel att köras på biodiesel i motorer ökar utsläppen av kväveoxider . Dessutom tenderar det att mjuka upp petroleum beläggningar inuti bränsletankar , vilket kan orsaka träskor i motorn filter och bränsleledningar.

Pannor

enskilda och industrin brukar använda dieseldrivna pannor för uppvärmning av bostäder , pooler och byggnader , samt att sterilisera utrustning och generera värme för andra industriella tillämpningar . De fungerar genom förbränning av bränsle och vätskor uppvärmning ( vanligast vatten ) i slutna behållare. Enligt National Renewable Energy Laboratory , är biodiesel sällan används i pannor i ren form utan är istället kombineras med traditionell diesel så att det utgör cirka 20 procent av den totala bränslemängden . Lägga biodiesel till vanlig diesel pannor har visat sig minska utsläppen av svaveldioxid och kväveoxider . Enligt NREL , pannor bränna biodiesel med ett öppet , i motsats till komprimerad , låga, vilket är vad motorer används . Detta förklarar skillnaden mellan motor och panna utsläppen .

Rengöringsmedel

Enligt gas2. org vissa miljöorganisationer använda biodiesel som agent för rengöring oljeutsläpp . Biodiesel orsakar råolja att koagulera , vilket gör det lättare att skopa upp . Dessutom kan du använda biodiesel som lösningsmedel för rengöring av fett bort verktyg , cykelkedjor , maskindelar och andra metallföremål , enligt NREL . Det är också effektiv på att ta bort färger och rester av lim och tejp .

Kentucky Car Yellowpage

Aberdeen     Abigail     Access    
Adairville     Adams     Adolphus    
Ages Brookside     Airport Gardens     Akersville    
Albany     Alexandria     Aliceton    
Allegre     Allen     Allensville    
Almo     Alphoretta     Alton Station    
Alum Springs     Alvaton     Amburgey    


Relaterade artiklar


Hur konvertera en Mercedes för att köra om avfall & vegetabilisk olja ?
hur man kan spara gas när du kör
sätt att få bättre gas körsträcka
metanol som bränsle tillsats
proffs på vätgasbilar
Fem sätt att spara gas
hur man kan spara gas
hur man får de bästa gas körsträcka på en 2001 Tacoma lastbil
att föregripa resultatet om etanol ersätter bensin
hur man får bättre gas körsträcka i en bil