elmotorer vs gasmotorer

elmotorer vs gasmotorer

Elhybridbilar finns både en bensin förbränningsmotor och en elmotor för att ge ström i en kombination som ger högre bränsleeffektivitet . Naturligtvis kan bilar och andra maskiner använder endast en strömkälla . Mellan gasmotorer och elmotorer , det finns ett antal viktiga skillnader som gör varje kraftkälla bäst för vissa tillämpningar

Teknik

Både bensinmotorer och elmotorer förlitar sig på teknik som är mer än hundra år gammal. Gasmotorer kombinera bensin och luft i en cylinder där en kolv komprimerar det och ett tändstift antänds , orsaka en liten explosion som ger motoreffekten stroke . Denna process upprepas tusentals gånger varje minut för att driva bilen . Elmotorer omvandlar elektricitet direkt i rörelse genom att producera ett magnetfält .

Program

Historiskt har gasmotorer varit den primära källan till makt för bilar och andra mobila maskiner , samt portabla och nödgeneratorer gas . Elektriska motorer har sett en omfattande användning i industrin och andra applikationer där det finns en lättillgänglig leverans av elektrisk ström. Andra elektriska motorer , inklusive de funna i helt el-eller hybrid- elektriska fordon , använda ett batteri för att lagra energi . Gör dock den höga kostnaden och låg kapacitet i batterierna el en mindre-än-perfekt strömkälla på eget för de flesta bilar .

Fördelar

Varje typ av strömkälla som har sin egen distinkta fördelar . Gasmotorer är kraftfulla och billiga . Dessutom är bensin lätt tillgänglig i hela världen genom det befintliga nätverket av tankställen . Elektriska motorer är mer effektiva och har dessutom fördelen av att kunna leverera den högsta nivå av kraft omedelbart i stället för att vänta på att motorn rev upp . Denna kvalitet ger elfordon utmärkt acceleration .

Mindre bra

Varje maskin har också nackdelar . Gasmotorer är inte så effektiva och producera ljud och vibrationer medan de springer . Elektriska motorer, när det paras ihop med ett batteri , kostar mer än jämförbara gasmotorer . De har också kräver frekvent laddning , som användare måste göra vid en speciell laddningsstation eller långsammare vid ett hushåll eluttag .

Miljöpåverkan

En annan viktig skillnad mellan gasmotorer och elmotorer innebär miljöpåverkan av varje typ av strömkälla . Gas motorer använder bränsle som framställts av råolja , en icke-förnybara fossila bränslen. De producerar också skadliga koldioxidutsläpp som de vänder bensin till mekanisk energi . Elmotorer kan använda el från olika källor , allt från kol ( även en kol-orsakar fossila bränslen ) för att rengöra kärnkraft , vindkraft, tidvattenkraft och solenergi .

 

Läs mer:

 Missouri Car Yellowpage

Abesville     Adam Ford     Adonis    
Adrian     Advance     Affton    
Affton Heights     Agency     Aholt    
Airport Drive     Alba     Albany    
Aldrich     Alexandria     All Saints Village    
Allen Ford     Allendale     Allenton    
Allenville     Alley Spring     Alma    
Almartha     Altamont     Altenburg    
Alton     Amazonia     Amity    
     

 Relaterade artiklar


information om hybrid gas - elbilar
auto motor prestanda kontra bränsle oktan
hur man kan förbättra mpg i en ättling XB
statsbidrag för att göra biodiesel bränsle
hur man gör en bil mer miljövänligt
elektriska vs gasbilar
Hur konvertera mpg till l / km
propan energi fakta
hur man sparar pengar på gas
hur man spola dålig gas från bilar