förorenas av elbilar

förorenas av elbilar

Elbilar är ett svar på problemet med luftföroreningar orsakade av bensindrivna fordon . Även om elbilar kan bli ett bättre val en dag , idag är det en slantsingling om vilken typ av bil förorenar mer . Elbilar inte direkt förorena , men genererar den el som elbilar behöver är en stor källa till luftföroreningar , enligt Nutramed. com , en webbplats Environmed Research Inc.

Identifiering

Att använda el som genereras från smutsiga källor , såsom kol , kan skapa mer föroreningar än förbränningsmotorer fordon göra, enligt MrSharkey . com. Men , elbilar som laddas från ren energi , som vattenkraft , inte kommer att producera mycket föroreningar alls . De flesta regioner som producerar elbilar använder en kombination av de två som sin energikälla .

Läs mer: San Jose Car Yellowpage

Betydelse

Problemet med elbilar som använder kol för att generera den el som behövs för batterier är den förorening som kol skorstenar producerar . En rapport från Natural Resources Defense Council i USA Today visar att betydande ökningar av sot och kvicksilver sannolikt kommer att vara resultatet av förbränner mer kol . Sot är en andning fara , och kvicksilver är giftigt . Tunga kol stater är inte bra områden för att producera el-eller hybridbilar , enligt Howard studerande, verkställande direktör i Environmental Law and Policy Center i USA Today artikeln .

Funktioner

Ett annat problem med plug -in elbilar är att de producerar mer svaveldioxid och koldioxid än andra fordon gör , enligt en Minnesota Pollution Control Agency Studera i USA Today artikeln . Svaveldioxid är ansvarig för surt regn och koldioxid är en växthusgas som kan vara skadliga för miljön . Minnesota studien bekräftas också ett hopp i svaveldioxid även från el från vindkraft .

Överväganden

Förutom föroreningar från kol , är batteriåtervinning en annan källa till förorening med elbilar . Många elektriska bilbatterier är bly-syra baserade . Människor behöver byta batterier i elbilar varje 20 till 25. 000 miles . Även bortskaffande av sådana batterier skapar ett uppenbart problem för kontaminering av miljön när den inte kasseras , är ett sannolika lösningen att dessa batterier kommer att bli mer uppladdningsbara .

Förebyggande /Lösning

Kalifornien visar ett exempel på rena kraftverk energi för elbilar . Kalifornien har naturgas-bränning växter och vattenkraft generatorer , som båda är rena . En studie från Natural Resources Defense Council i MrSharkey. com artikeln förutspår att elfordon i Kalifornien kommer att minska föroreningar mellan 37 procent och 99 procent , med undantag för svaveldioxid .Relaterade artiklar


rekommenderar rökgasrening för en bil
steg för att göra biodiesel
hur man gör biodiesel med etanol
fakta om alternativa bränslen
Hur kollar jag hur mycket mpg min bil blir ?
hur man gör du bilen får mer mpg
hur man kan pumpa mer pengar ur bilen
hur man kan spara på gas genom att ändra dina körvanor
hur man kan förbättra bränsle körsträcka på semi truck
hur man kan förbättra gas körsträcka för Ford Ranger lastbilar