hur man pumpa gas till din bil

hur man pumpa gas till din bil

Lagar i Oregon och New Jersey förbjuder självbetjäning bensinpumpar . Om du bor i eller reser i någon av dessa medlemsstater , kommer en skötare pump din gas för dig . Men om du lämnar staten , kommer du troligtvis att behöva veta hur man pumpa gas själv , som full- service -stationer kan en sällsynthet i andra stater . Lyckligtvis kan du bli framgångsrik vid pumpa gas till bilen med lite eftertanke och ett systematiskt tillvägagångssätt
1 .
Bestäm på vilken sida av fordonet din bensintank ligger och dra upp vid sidan av gas pumpen med bensintanken dörren över från pumpen . Sätt din bil i " Park " och stäng av tändningen .
2 .
Öppna dörren till din bensintank , och ta bort tanklocket genom att vrida den moturs riktning . Placera tanklocket på en plats där du kommer ihåg att sätta på den igen när du är klar tankning bilen .
3 .
Välj om du betalar vid pumpen eller du kommer att betala skötare genom att välja rätt alternativ från kortläsaren skärmen på macken pumpen . Dra ditt kreditkort genom kortläsaren och följ anvisningarna på kortläsaren skärmen, eller vänta tills du är klar med tankning för att betala.
4 .
Välj kategori för bränsle du vill fördela i din bil genom att trycka på korrekt märkta knappen på framsidan av bensinpump . De tre kvaliteter av bensin är vanliga med ett oktantal 85 till 87, medelsvår med en rating på 88 till 90 och premium med en rating större än 90 . Leta efter en spak som du kan glida eller vända för att återställa pumpen till noll om det inte finns några knappar .
5 .
Ta gas pumphandtaget hänger på macken pumpen och dra är gratis . Placera munstycket på gas pumpen i bensintanken öppning på ditt fordon. Dra tillbaka på avtryckaren sitter på handtaget . Gas kommer att börja utlämning till din bil .
6 .
Monitor gasen displayen stationen pump för att avgöra hur mycket bränsle har dispenseras till din bil . Du kan titta på antalet liter eller det faktiska priset som du betalar för den mängd gas som du har dos. Släpp avtryckaren om du vill sluta underblåsa när som helst. Om du inte gör det kommer avtryckaren brytas när bensintanken är full .
7 .
Dra bensinpump bakåt tills toppen är den enda delen i öppningen . Knacka försiktigt, så att eventuell gas i slutet av munstycket att falla tillbaka in i bensintanken . Dra munstycket ut och ersätta bensinpump sin innehavare .
8 .
Skruva gasen tillbaka locket på bensintanken öppning i en medurs rörelse . Stäng dörren till bensintanken ordentligt. Hämta ditt kvitto från stationen pumpen eller gå in i stationen eller till kiosken för att betala .

tips och varningar

 

 • Äldre bensinpumpar erbjuder inte betalar vid pumpen . Du måste vänta på stationen skötaren att återställa pumpen för dig , och du måste gå in för att betala .
 • Vissa bensinpumpar har en automatisk öppethållandetiden spärr som gör att du kan ta din fingrarna från avtryckaren istället för att hålla .
 • Peka på sidan av bilen efter att få ut att befria er från eventuell statisk elektricitet som kan finnas . Statisk elektricitet kan orsaka en gnista som kan antända bränslet i sällsynta fall . Detta är särskilt viktigt om du komma tillbaka in i bilen medan pumpen är att fylla bilen och sedan komma tillbaka ut .
 • inte fortsätter att dra i avtryckaren efter gas pumpen stängs av . Tanken är full vid den punkten , och du bör inte fortsätta att försöka lägga mer gas in i den . Det kan svämma över och spruta ut.
 • Illinois Car Yellowpage

  Abingdon     Adair     Addieville    
  Addison     Akin     Albany    
  Albany Park     Albers     Albion    
  Alden     Aledo     Alexander    
  Alexis     Algonquin     Alhambra    
  Allendale     Allerton     Alma    
  Alorton     Alpha     Alsey    


Relaterade artiklar


hur man hittar den billigaste gaspriset i ditt område
naturgas bil fakta
Hur får gas i motorolja ?
hur man får billig gas
hur man kan spara gas , pengar och usa
hur du lägger till vatten till ett djup- cykel batteri
effekten av hastigheten på gas körsträcka
Hur bränslecell motorer arbete ?
Definitionen av auto utsläppsnormer
typer av LPG bilar