körsträcka med flex bränsle respektive blyfri bensin

körsträcka med flex bränsle respektive blyfri bensin

Flex Fuel oftast inkluderar etanol-baserade bränsleblandningar eller andra bränslen som bidrar till minskade utsläpp. Etanolblandningar används ofta i områden där syresatt bensin krävs för att minska utsläppen. Etanol är en renare förbränning bränsle än bensin , men det finns nackdelar

Vad är etanol?

Etanol är etanol , härrör främst från majs . Det är färglös , brännbar , och när den används som bränsle alternativ , ansåg ren förbränning jämfört med bensin . I USA finns två vanliga blandningar av etanol som bränsle . E10 , eller " gasohol , " är en blandning av 10 procent etanol och 90 procent bensin . E85 är ett biobränsle som består av en blandning av 85 procent etanol och 15 procent bensin , som används i flexibel-fuel-bilar ( FFV : s ) . E85 är en ren-utsläpp teknik snarare än en bränsleekonomi förstärkare .

Gasohol och körsträcka

Gasohol kan hittas i hela USA som en gemensam blandning för att minska CO2-utsläppen , och nästan alla bilmodeller byggts sedan 1998 är utrustade för att använda den . Alla nuvarande modeller kan säkert köra på gasol . Områden i uppdrag att minska utsläppen som ett resultat av Clean Air Act kan använda gasol i stället för ren blyfri bensin . Institutionen för energi rapporter någon märkbar inverkan på E10 fordonets prestanda på körsträcka , men användare har rapporterat en minskning av körsträcka på upp till 10 procent .

Flex Fuel Vehicles

Flexible Fuel Vehicles ( FFV : s ) är fordon som kan köras på blyfri bensin , alkohol bränsle såsom etanol eller metanol , eller på en kombination av alkohol-bensin blandning . Motorn och bränslesystemet för en FFV har anpassats för att rymma något mer korrosiva alkohol bränslen . Medan FFVs minska klimatpåverkan av fordonet , är körsträcka påverkas .

E85 och körsträcka

Etanol används för att minska vissa föroreningar , men inte märkbart förbättra gas körsträcka . Gasohol har i allmänhet liten eller ingen effekt på körsträcka . E85 har dock en lägre energiinnehåll än bensin , och mer måste brännas till lika samma prestanda som en liter bensin . Därför FFV : s hjälp E85 tenderar att ha lägre körsträcka-upp till 30 procent med ett genomsnitt på 15 till 17 procent-. när du använder E85 kontra bensin

Överväganden

Om du har en FFV , beroende på vilket område det där du bor , kan E85 vara billigare per gallon än bensin , vilket skulle kunna bidra ekonomiskt kompensera de lägre körsträcka . Vissa biobränslen argumenterar att enkla ändringar av motorn kommer att öka körsträcka med E85 ( se avsnittet Resurser ) . Å andra sidan är gasol mer tillgänglig , och om du har ( eller vill ) för att minska utsläppen i ditt område , kan det vara ett bra alternativ med någon betydande inverkan på körsträcka .

 New York Car Yellowpage

 Relaterade artiklar


hur man kan förbättra gas körsträcka för en Dodge Caravan
hur man kan förbättra gas körsträcka i byggandet fordon
hur man kan förbättra gas körsträcka i bilen
kostnaden för att göra biodiesel
hur man kan spara på gas del 1
hur man får bättre gas körsträcka på din bil
Hur konvertera en Volkswagenbubbla dieselmotor driver på begagnade vegetabilisk olja
hur man kan räkna körsträcka på din bil
hur man beräknar en bils bränsleförbrukning
Definitionen av elektrolytisk cell