nackdelar med vätgas

nackdelar med vätgas

Som forskare och biltillverkare arbeta för att hitta praktiska källor av alternativa bränslen , har Väteceller fått stor uppmärksamhet . Vätgasfordon använder en elektrokemisk process för att producera el med bara vatten och värme som biprodukt . Dock har väte flera viktiga nackdelar som kan begränsa dess användning i framtiden .

Kostnad

En av de främsta problemen med vätgas är dess höga kostnad, enligt Columbia University. Även fossila bränslen och el är relativt billig , är kostnaden för vätgas lämplig för att driva ett bränslecellsystem fordon mycket högre . Dessutom Väteceller förlora vätgasbränsle över tiden , vilket kräver enstaka tankning och ökade kostnader .

Bränsleceller också slits ut med tiden , behöver bytas ut . Detta kräver att kostnaderna för bortskaffande , samt kostnaden för en helt ny bränsleceller och vätgas . Enligt Columbia University , skulle prototypen Väteceller används idag behöver senaste fem gånger så lång tid att bli ekonomiskt genomförbart .

Tillgänglighet

Enligt AltFuels. org , är en annan nackdel med väte sin brist på mainstream tillgänglighet . Småskalig produktion av vätgas är inriktad på vetenskapliga och industriella tillämpningar . Jämfört med ubiquitous bensinstationer och eluttag , väte bränslepåfyllning stationer är sällsynta , och en hel infrastruktur för produktion , leverans och underhåll skulle behövas innan förare kan förvänta väte att närma sig den bekvämlighet bensin .

Förutom den problem med distribution , lagra väte bränsle i en bil är en utmaning eftersom det utrymme som krävs för en tillräcklig bränsleförsörjning skulle bli flera gånger större än storleken och vikten av en standard bensintank eller elektriska batteriet .

Säkerhet

Säkerhet är ett annat stort problem om vätgas . Vätgasen lagras i flytande form under högt tryck. Även inne i en kraftigt isolerad tank finns det en risk för vätebränsle spilla under underhåll av fordon eller i händelse av en olycka . Enligt H u2082 Incidenter Database , har en del experimentella bränslecelldrivna fordon erfarna spricker till vätgas leveranssystem . Fall av väte explosioner har också noterats . För vätgasbränsle kunna bli en naturlig energikälla , skulle leverantörerna måste utveckla ett nytt system för säker transport , hantering och användning.

 

Läs mer:

 Nebraska Car Yellowpage

Abie     Adams     Ainsworth    
Albion     Alda     Alexandria    
Allen     Alliance     Alma    
Alvo     Amelia     Ames    
Amherst     Angora     Anoka    
Anselmo     Ansley     Arapahoe    
Arcadia     Archer     Arlington    
Arnold     Arthur     Ashby    
Ashland     Ashton     Atkinson    
Atlanta     Auburn     Aurora    
Avoca     Axtell     Ayr    
Bancroft     Barada     Barneston    
Bartlett     Bartley     Bassett    
Battle Creek     Bayard     Beatrice    


Relaterade artiklar


Hur konvertera en bil till elektriska
Hur ett hybridfordon fungerar ?
olika alternativa bränslen
som Ford-bilar kan använda e - 85 ?
hur man sparar pengar nästa gång du köper gas
gasdrivna bilar vs alternativa drivna bilar
hur långt kan elbilar resa ?
hur man får bättre gas körsträcka , mer mpg : s innebär att du sparar pengar
hur man får en $ 250 Exxon / Mobil presentkort
hur man suga gas ut ur en bil