hur man installerar en LED-ljus bar på en Dodge Dakota

hur man installerar en LED-ljus bar på en Dodge Dakota

Dodge Dakota pickup bilar kan rymma en bakre LED-ljus bar monterad under bakluckan. Detta ljus bar används som komplement till de bakre svans lampor i alla funktioner: parkeringslykta belysning, stopplyktor, blinkers och med vända belysning. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan tråd en LED-ljus bar i Dakota's bogsering adapter i ca 30 minuter

Du behöver:. .
Kabelskalare
Eltejp.
Skruvmejsel.
Drill.
Lim.


1.
Leta bogsering ljus adapternätet, om sådan finns. De flesta Dakotas har denna kontakten, eller åtminstone ledarna uppdragen i kroppen för denna användning, eftersom bilens kabelstam från tillverkaren. Klipp och band dem att avslöja om en tum av kärna koppar.
2.
Montera lysdioden baren mellan bakluckan och bakre stötfångaren med hjälp av lim och skruvar borrning i förekommande fall. Inte alla modeller av ljus barer kommer att ha hål för montering, om de är eftersökta, då de måste borras. Baren är tillräckligt lätt för flera år med stark lim. Kontrollera att kablarna är vända mot sidan av trucken där släp adapternätet ligger.
3.
Wire kabelstammen på Light Bar genom att vrida samma färg trådändarna tillsammans och täcker skarven med en liberal mängd eltejp. I vissa fall kommer ljuset bar har en fyra-stifts standard bogsering adapter redan installerat-det behöver bara vara ansluten till kabelnätet för att fungera. Standarden kabeldragning Färgerna är vit, brun, gul och grön, och de bör matcha Dakota pre-kopplingssystem.
4.
Testa alla funktioner i ljuset baren genom att trycka på bromsarna, vrida strålkastarna på, kontroll av både blinkers och sätta trucken i omvänd (om tillämpligt). Kontrollera kablage skarvar om det uppstår problem.

Tips och varningar


 • Koppla loss batteriet innan du arbetar på truckens elsystem.
 • Använd lämpliga försiktighetsåtgärder vid arbete på ett fordon eller att använda starka lim.


 • Relaterade artiklar


  Färgtoning lagar i delstaten Wisconsin
  michigan fönster nyanser lagar
  hur man för att koppla ett flak släpvagn
  hur tråd bilen för subwoofers
  hur man installerar en LED-ljus bar på en Dodge Dakota
  DIY: pigtail trailer ljus
  hur du installerar en dragkrok på en Toyota Camry
  hur man installerar en HID strålkastare kit glödlampa konvertering
  hur du installerar en ta07 radio på en 2007 toyota tundra
  hur man installerar ett kit oem Aero i en 2003 honda