hur man kan jämföra den gas körsträcka av bilar

hur man kan jämföra den gas körsträcka av bilar

När du köper en bil, en av de faktorer flesta människor noga studera är bränsleeffektivitet. När man jämför gas körsträcka för olika fordon, måste köpare ta hänsyn till både motorvägen och stadens effektivitet. Dessutom kommer olika personer att använda bilar för olika ändamål, så antalet miles bilen körs och vilken typ av miles drivs kommer också att påverka hur mycket pengar förare kommer att spendera på gas

Du behöver:.
Räknare.


1.
Använd Department of Energy's online-databas (se länk i avsnittet Resurs) eller annan databas att leta upp den gas körsträcka av bilarna du jämför .
2.
förutspå hur många miles du kör per år.
3.
beräkna hur många procent av miles du kör i stan kontra motorvägen. Till exempel, om du förväntar dig det mesta av din körning för att kunna transportera barnen på stan, skulle kanske 80 procent vara stadskörning och 20 procent skulle vara landsvägskörning.
4.
Beräkna antalet miles du kommer att köra i stan och på landsväg årligen genom att multiplicera antalet miles (från steg 2) med den procentsats som du beräknas i steg 3. Till exempel, om du förväntar dig att köra 10. 000 miles per år, med 80 procent som stad miles, skulle du förvänta dig att köra 8. 000 miles stad och 2. 000 miles motorväg.
5.
Beräkna antalet av liter gas som skulle krävas för att täcka de avstånd som finns i steg 4 för varje bil genom att dividera antalet miles med antalet miles per gallon (mpg) för varje fordon du funderar. Till exempel, om bilen A får 30 mpg på landsväg och 20 miles per gallon i staden, du skulle dela 8. 000 med 20 för att få 400 liter och 2. 000 med 30 för att få ca 67 liter, för en årlig totalt 467 liter. Om bilen B blir 28 mpg på landsväg och 22 mpg i staden, du skulle dela 8. 000 med 22 för att få ungefär 364 liter och 2. 000 med 28 för att få ca 71 liter, för en årlig totalt 435 liter.

6.
Räkna ut hur många liter det effektivare bilen skulle spara per år genom att subtrahera antalet liter av den mer effektiv bil från antalet liter för de mindre effektiva bilen. I detta exempel skulle du subtrahera 435 från 467 för att upptäcka att bilen B skulle spara cirka 32 liter per år.


Relaterade artiklar


vad gör bilaffärer betala för bilar?
Hur kan jag lokalisera ett fordon jag ägt tidigare utan ett vin?
hur man registrerar ett fordon med en bärgning titel i Illinois
hur man läser VIN-nummer på en GM g-organ
Så här skickar bilar till Ukraina
hur man får rubriker för gamla bilar
hur man kan jämföra den gas körsträcka av bilar
hur man avboka min bmw förlängd garanti
Hur får man en gratis Carfax rapport fordon historia
hur du anpassar en bil Lincoln Town