hur man läser VIN-nummer på en GM g-organ

hur man läser VIN-nummer på en GM g-organ

GM sina angivna medelstora bilar med A-body chassi och bakhjulsdrift "G-organ" från och med 1982, då A-organet chassi bytte till framhjulsdrift. G-organ tillverkades från 1982 genom 1988. Exempel på G-organ är Chevy Malibu och Monte Carlo, Oldsmobile Cutlass och Pontiac Grand Prix. Du kan läsa bilens chassinummer att delvis bekräfta att din bil är en G-organ

Du behöver:. . .
Calculator


1
Leta VIN genom högra hörnet av vindrutan, bultade på instrumentbrädan.
2.
Läs den 10: e siffran, som är den modell året. Siffran måste falla mellan B och J skall, vid år 1982 genom 1988. ("Jag" inte används för att koden för modell år, eftersom det skulle kunna förväxlas med nummer 1. ) Tyvärr är detta så långt du kan komma in med VIN att verifiera din bil är en G-organ, eftersom VIN skiljer inte mellan fram-och bakhjulsdrift för dessa år.
3.
Hitta din årsmodell på wrath. com /vindecode /, vilket ger alla VIN-nummer på GM bilar årsmodeller går tillbaka till 1972.
4
Tolka siffran 1 i VIN som i tillverkningslandet. 1=USA och 2=Kanada. Digit 2 kommer att G för GM
5
Tolka siffran 3 enligt följande:. . 1=Chevy, 2=Pontiac, 3=Olds och 4=Buick
6
Tolka siffran 4 som säkerhetsbältet systemet:. A=manuell, B=automatisk. Detta gäller för 1982, men fasthållningsanordningen koden varierar både i sin kodning och sin position i sträckan från 1982 till 1988. Kontrollera Vincard PDF för din egen modell år.
7.
Tolka siffrorna 6 och 7 som kroppen typ 1982. Man skiljer mellan notchback och slätt tillbaka mellan coupé och cabriolet, och mellan två dörrar och fyrdörrars. G-organet chassi var för två-dörrars bilar, inte fyrdörrars. Denna lista kommer inte att återges här, eftersom kodning varierar beroende på modell år.
8.
Tolka åttonde siffrorna som motortyp. Det finns 26 motortyper för år 1982 modeller enbart återges så listan kommer inte vara här. Ignorera den nionde siffran. Det är en intern kontroll.
9.
Tolka 11 siffror som anläggningsområdet. Med över 35 platser för 1982 modeller enbart är listan inte återges här.

Tips och varningar


 • Om du vill bekräfta din bil är en G -organ, kan du även kontrollera listorna på hemsidor g-body. org och gbodies. com. Observera att om två dörrar Cadillacs gjordes under denna period de inte faller under rubriken "G-kropp. "
 • Du kan inte använda VIN för att bekräfta att din bil är bak- hjulsdrift, liksom alla G-organ. Framhjulsdrift och bakhjulsdrift ingen uppdelning i VIN översättningen för åren G-organet tillverkades.


 • Relaterade artiklar


  hur man läser VIN-nummer på en GM g-organ
  Hur man vet om en automatisk växellåda är bra eller dåligt
  hur du anpassar en bil Lincoln Town
  hur man får en helt gratis rapport bil vin
  Så här skickar bilar till Ukraina
  hur man registrerar ett fordon med en bärgning titel i Illinois
  hur man avboka min bmw förlängd garanti
  Hur får man en gratis Carfax rapport fordon historia
  Hur kan jag lokalisera ett fordon jag ägt tidigare utan ett vin?
  vad gör bilaffärer betala för bilar?