säkrade vs utan säkerhet billån

säkrade vs utan säkerhet billån

Det finns ett antal skillnader mellan en och utan säkerhet auto lån. Om lånet är utan säkerhet det innebär att det inte finns någon säkerhet. Bilen används inte för att få lånet. När du har en säker bil lån finns säkerheter som pantsatts som säkerhet för lånet, oftast är detta bilen du har köpt. Om ett lån går till standard en långivare kommer att titta på olika metoder för samlingar för båda typerna av lån. Villkoren och överenskommelser kan också variera för säkerhet och lån utan säkerhet.

skuldebrev

Lån med säkerhet transaktionen kommer att redogöra specifikt vilken typ av bil som används för säkerheter. Skuldebrevet kommer förteckningen skall fabrikat, år, antal fordon identifiering och färg på bilen. Anteckningen kommer också att förklara alla de åtgärder en långivare kan genomföra om bilen lånet inte betalas i tid. Om åtgärder vidtas kommer det också att förklara alla de avgifter långivaren bedömer att ditt konto i händelse av fallissemang.

Återtagande

När du har en säker bil lån långivaren kan återta bilen om du faller efter på dina betalningar. När återbördande har ägt rum, kommer kreditgivaren sälja bil på auktion till högstbjudande. Om en brist balans kvarstår kan du bli ansvarig för det, beroende på vilken stat du bor i. Långivaren får bedriva insamling verksamhet i de fall där en balans skall betalas.

Credit Report

En bil återtagande kan vara mycket skadligt för din kredit fil. Denna information ligger kvar på din kredit rapport för sju år. Det kommer att bli svårt att få godkänt för andra kreditinstitut produkter i framtiden. En borgenär som beslutar att godkänna du för kredit kommer ta ut det högsta räntan och det kan förekomma viss inblandade avgifter. Ju längre ett återtagande kvar på din kredit fil skonsammare blir det att din kredit.

Lån utan säkerhet

Du kan köpa en bil med ett kreditkort om din kreditgräns är tillräckligt stor. Ett annat sätt att köpa ett lån är med en signatur eller personligt lån. När du köper en automatisk med en signatur lån du kommer förmodligen att kunna köpa en begagnad bil men inte en ny bil på grund av det aktuella beloppet. Ett personligt lån är godkänd baserat på din egen kreditvärdighet. Båda lånen är utan säkerhet.

Dom

När ett lån utan säkerhet går in i standard finns ingen bil att återta, eftersom det inte var pantsatta som säkerhet. Långivaren måste kanske börja rättsliga åtgärder och få en dom. När en dom förvärvas långivaren har flera alternativ till sitt förfogande. De kunde få en bank avgift, som fryser alla pengar på ett checkkonto eller en del av den. Banken är då skyldig att frigöra frysta tillgångar till långivaren som betalning för lånet. Långivaren kan också söka en lön kvarstad, vilket tar en del av gäldenärens lön för varje löneperiod. Vanligtvis beloppet är 25 procent av omhändertagande inkomst.


Relaterade artiklar


bil lån kontra leasing
vad göra när en bank förlorar äganderätten till ett fordon
hur lång är den genomsnittliga billån?
principer för leasing av bilar
bilfinansiering tips
principerna för auto leasing
samarbete signerat rättigheter för billån
hur man tillbaka en bil återtar varan
säkrade vs utan säkerhet billån
Bilen titel fakta