Bilen titel fakta

Bilen titel fakta

Efter att ha titeln till bilen i din ägo ger dig friheten att sälja bilen, hålla minimilager försäkring på bilen eller ansöka om en titel lån. Du kanske har svårt att göra dessa saker, men om din bil titel bärgas eller limmas. Det är viktigt att inte bara hålla upp med din bil titel, utan också att veta vilken typ av titel som du måste undvika ekonomiska förluster i framtiden

Funktion

En bil titel: s huvudsyfte är att ge bevis på innehav av ett fordon. Detta förhindrar att stora antal tvister som annars kan uppstå mellan privata parter och mellan kvarstad innehavare och låntagare. Titlar även information om bilen, till exempel bilens körsträcka och eventuella översvämningar, hagel eller brandskador på fordonet har fått. När du säljer en bil, måste du överföra äganderätten till den nya ägaren för honom att registrera bilen i eget namn.

Bonded avdelning

En bundna titel har utfärdats på ett fordon när det inte finns bevis för ägande tillgängliga. Du måste ta bilen till din statlig registrering kontor. Registreringen kontor kommer att bedöma fordonet. Du måste sedan köpa en "garant obligation" från en bindning eller Försäkringskassan. Obligationen krävs normalt att vara för ett större belopp än det beräknade värdet på bilen, men detta varierar från staten. När du har en obligation, får du registrera fordonet i eget namn. För tid som ditt tillstånd kräver bilen att förbli bundna, kan andra personer göra anspråk på ägande på fordonet. Efter tiden löper ut, kommer du att utfärdas en vanlig bil titel.

Bärgning Titel

När en bil upprätthåller allvarliga skador i en olycka på mer än 70 till 75 procent av sitt värde, beroende på normerna i det företag som försäkrar fordonet, kan det tilldelas en bärgning titel. Detta är ett bevis på att försäkringsbolaget ansåg bilen en "total förlust" och betalade det uppskattade värdet på bilen till dess ägare. Om du vägrar försäkringsbolaget utbetalningen efter en olycka och välja att finansiera reparationer själv, kommer bilen titeln inte påverkas.

Titel Lån

En titel lån är ett lån som lämnats till dig i utbyte mot tillfälligt skriva över din bil Titeln till långivaren. Dessa lån är gjorda för belopp lägre än värdet av fordonet, men vanligtvis inte kräver en kreditkontroll. Titel lån kommer med höga räntor som kan resultera i att du betalar tillbaka mer än dubbelt så lånebeloppet du inledningsvis emot. I händelse av att du inte kan betala tillbaka lånet, äger långivaren lagligt din bil och kommer att hävda det. Fordon påstår företag som erbjuder titel lån ofta säljs till lokala bilhandlare för under marknadsvärdet, men mer än det ursprungliga titel lånet. Det ger bolaget möjlighet att sälja bilen snabbt men också göra en vinst.

Liens

Om din bil har panträtt innebär detta att någon annan än du har den titeln. Detta är vanligt om man sökt finansiering på fordonet och fortsätter att göra betalningar på ditt lån. Efter att lånet betalas i sin helhet, kommer kvarstad innehavare överlåta äganderätten till dig. Om ditt fordon är för närvarande under en kvarstad, kan du bli skyldig att ha försäkring på fordonet som överstiger minimikraven för ditt tillstånd. Detta skyddar kvarstad innehavare från förluster om bilen är svårt skadad i en olycka. I vissa fall, om det belopp som finansieras är minimal, kan en långivare överföra äganderätten till dig direkt istället för att vänta tills du har betalat av ditt lån.


Relaterade artiklar


bil lån kontra leasing
hur man hyra exotiska bilar
hur man beräknar betalning billån
hur man tillbaka en bil återtar varan
principer för leasing av bilar
bilfinansiering tips
säkrade vs utan säkerhet billån
Definitionen av billeasing
samarbete signerat rättigheter för billån
Bilen titel fakta