bil lån kontra leasing

bil lån kontra leasing

När det gäller att få en ny bil har du två finansieringsalternativ: hyra eller köpa. Det finns många skillnader mellan de två alternativen, och det finns fördelar och nackdelar med var och en. Dina mål, preferenser och ekonomiska situation kommer att avgöra vilket som är rätt för dig

Leasing

När du hyra en ny bil, betalar du bara en del av bilens värde. Till exempel, om du väljer en bil som är värd $ 40. 000 och hyra ut det i två år, kommer bilen att förlora cirka en tredjedel av sitt värde, det kallas avskrivningar. Så långivaren kommer att beräkna en betalning baserad på ca $ 13. 000 och inte hela $ 40. 000. Vissa konsumenter väljer leasing helt enkelt eftersom utbetalningarna är lägre.

Inköp

När du köper en bil ska du betala hela inköpspriset för fordonet vid tidpunkten för köpet, och om du finansiera köpet, du måste betala ränta på lånet också. Detta gör vanligtvis betalningar på billån högre än de som förknippas med leasing. Du kan dock välja att sälja bilen när du har betalat tillbaka skulden, vilket kan vara särskilt fördelaktigt om du har tagit väl hand om bilen.

reparationer och underhåll

Leasingavtal kan vara attraktiv för vissa eftersom handlaren är ansvarig för underhåll, inklusive rutin oljebyten och tune-ups. Detta arrangemang finns eftersom dealern kommer att försöka sälja bilen efter utgången av hyresavtalet, så det är i hans intresse att se till att bilen är i bra skick när det är tillbaka. Å andra sidan måste finansieras bilar upprätthållas av ägaren.

Nya bilar

Vissa konsumenter föredrar leasing, eftersom det ger dem en ny bil var två till tre år och ge dem möjlighet att regelbundet byta upp till top- of-the-line modeller. De som finansierar bilar måste betala tillbaka sina lån innan de köper en ny bil eller risk rulla en tidigare finansierats bil lån till en ny bil lån, en cykel som kan skapa allvarliga problem om du inte är ekonomiskt disciplinerat.

Miltal

Några leasingavtal kan vara mycket återhållsamma med sina körsträcka kolonilotter, speciellt om du är ute efter en låg månatlig betalning. De flesta leasingavtal långivare avgift stora avgifter för att åka över kilometerersättning, ofta lika mycket som 5 cent per mile. Detta kan lägga upp snabbt och kosta dig när hyreskontraktet löper ut. Det finns inga restriktioner på körsträcka för bilar som köps med ett lån.


Relaterade artiklar


hur man tillbaka en bil återtar varan
Bilen titel fakta
samarbete signerat rättigheter för billån
principerna för auto leasing
Definitionen av billeasing
hur lång är den genomsnittliga billån?
bilfinansiering tips
vad göra när en bank förlorar äganderätten till ett fordon
hur man beräknar betalning billån
vad innebär det att leasa en bil?