hur man tillbaka en bil återtar varan

hur man tillbaka en bil återtar varan

Turning en bil i återtar varan är känt som ett frivilligt återtagande. Alternativet till en frivillig återtagande är en ofrivillig återbördande, där långivaren spår du ner att återta ett fordon. Alla upplever svåra ekonomiska situationer från tid till annan. Ibland kan dessa situationer kräver att ge upp ett hem eller fordon. Läs mer om att vrida i en bil för ett frivilligt återbördande
1.
Kontakta din lienholder att avgöra om de kan hjälpa dig med ditt problem. Om du har ett tillfälligt ekonomiskt problem kommer din långivare arbete som kan vara med dig för att lösa situationen. Om du inte är intresserade av att hålla bilen börjar den frivilliga återbördande processen.
2.
Kontakta din långivare och säg att du inte längre är intresserade av att hålla bilen. Företrädaren kommer sannolikt att försöka övertala dig att behålla det. Fråga långivaren vad de vill att du ska göra med bilen. Många kommer inte förrän du är minst 90 dagar förfallna. Vissa långivare kommer att be dig att ta den till en specifik plats, till exempel en återförsäljare för dem att plocka upp.
3.
Ta bort alla dina personliga tillhörigheter från fordonet. Se till att allt är i funktionsdugligt skick och inga delar eller tillbehör saknas, om möjligt. Saknade del kan leda till långivaren att få mindre pengar för fordonet vid auktionen, öka mängden pengar du är skyldig dem. Ta din licens plattan i fordonet innan tappa bort det eller vrida den i.
4.
Ta fordonet till den angivna platsen eller vänta för långivaren att komma plocka upp den. Om långivaren sänder en repa agent i ditt hem, ge honom nycklarna och låta honom ta bilen. Försök att inte ta din rädsla och frustration på agenten, har han ingen kontroll över situationen.

Tips och varningar


 • Leta efter sista desperata sätt att hålla din fordonet, om möjligt. Be familjemedlemmar och vänner att hjälpa dig att betala.
 • Även vända i en bil kallas ett frivilligt återtagande, är det fortfarande ett återtagande. Oavsett om det är frivilligt eller ofrivilligt, kommer en återbördande skada allvarligt din kredit och gör det svårt att kvalificera sig för auto lån i framtiden.


 • Relaterade artiklar


  vad innebär det att leasa en bil?
  bilfinansiering tips
  principerna för auto leasing
  principer för leasing av bilar
  säkrade vs utan säkerhet billån
  Bilen titel fakta
  hur man tillbaka en bil återtar varan
  hur lång är den genomsnittliga billån?
  Definitionen av billeasing
  hur man beräknar betalning billån