vad göra när en bank förlorar äganderätten till ett fordon

vad göra när en bank förlorar äganderätten till ett fordon

Om banken förlorar titeln på ditt fordon innan du är klar betalningar, den enklaste lösningen är att gå till din statens Division av motorfordon och ansöka om en ersättning. Om banken är villig att göra jobbet, bör den betala dina utgifter och ersätta dig för tid erhålla titeln

prata med någon i myndigheten i banken

Slösa inte tid att prata med den första person i banken som svarar i telefon eller hälsar dig personligen. Be att få tala med kontorschefen eller någon med makt att hjälpa dig. När du förklara problemet, bör förvaltaren kunna initiera nödvändiga åtgärder för att erhålla en ersättare titel genom DMV. Du behöver personnummer, ditt lån kontoinformation och fabrikat, modell och fordonets chassinummer (VIN) på bilen. VIN kan hittas på en graverad metallplatta skruvas fast i instrumentpanelen på förarsidan av fordonet. Det är bäst utanför bilen och tittade ner genom vindrutan.

få det skriftligt

Lämna inte banken utan alla löften och åtaganden skriftligen. Om banken har förlorat äganderätten till din bil, är det dess ansvar att ersätta den och bära kostnaderna för detta. Skaffa ett undertecknat utlåtande om vad som ska göras och när du kommer att ha en ersättare titel.

Göra det själv och göra banken fungera till din fördel

Ibland den snabbaste lösningen på ett problem som en vilsen fordon titel att lösa det själv, men se till att få banken att betala för dina kostnader och tid.
Nästan varje stat kan du ansöka om ett nytt fordon titel på något av tre sätt: på lokal DMV kontor, via telefon eller online. Avgifter är inblandade och varierar från stat till stat. Du behöver VIN, fabrikat och modell på din bil, lån information och en adress för banken, personnummer och en postadress. Om banken fortfarande har panträtt på fordonet, skrivs den nya titeln postas till banken. Om du har betalat för bilen men banken förlorat den ursprungliga titel innan den kunde levereras, kommer att ersätta titel skickas till dig.
Hursomhelst, förhandla med någon i myndigheten på din bank. Åtminstone borde den bank som förlorat din titel betala alla avgifter ersättning titel. Du bör också kräva ersättning för din tid och ansträngning. Be banken att kompensera dig för en månads lån betalning som utgångspunkt i förhandlingarna. Ett professionellt förvaltad finansinstitut vill inte förlägenhet för ett förlorat fordon titel bli allmänt känd i gemenskapen, så bankchefer har ett incitament att hjälpa dig.


Relaterade artiklar


säkrade vs utan säkerhet billån
principer för leasing av bilar
principerna för auto leasing
samarbete signerat rättigheter för billån
bil lån kontra leasing
hur man hyra exotiska bilar
Bilen titel fakta
hur man beräknar betalning billån
vad göra när en bank förlorar äganderätten till ett fordon
Definitionen av billeasing